SUSi
~~ NAAR EEN DUURZAME & GEZONDE SAMENLEVING
Mijn titel
Transitietraining aan pioniers in Bologna (Italië)

Voor het Europese Climate KIC programme (www.climate-kic.org) verzorgt SUSi trainingen aan een groep van 20 pioniers, die werken aan klimaatverandering en de transitie naar een 'low-carbon’ samenleving. De introductietraining vond plaats in April 2012 met een multi-disciplinaire groep Italiaanse pioniers, die o.a. gezamenlijke duurzaamheidsvisies ontwikkelden (No Car 2050, Renewable Energy & Sustainable Food and Water in 2050). De tweede training was in Juni en stond in het kader van het uitwisselen van ervaringen in het KIC programma en het leren toepassen van diverse transitiemethoden (o.a. het Multi-Level Perspectief, Strategisch Niche Management & Technologisch Innovatie Systeem aanpak).

In Oktober 2012 vinden er nog twee trainingen plaats met een groep pioniers uit 5 regio’s in Europa, die allen een project uitvoeren in Bologna (Italië). Deze trainingen zullen gaan over het toepassen van Transitie Management om de transities naar duurzame regio’s verder te ondersteunen en stimuleren.

 

 

 

 

Publicaties

Twitter